sobota 30. června 2012

10 denní dovolená v severním Portugalsku (část 3/7) // 3. DEN – Naše letní chatka v Covas, kraj Costa Verde a vesnička Caminha



NAŠE UBYTOVÁNÍ V PORTUGALSKU
Dnes jsme strávili první den v naší krásné letní chatce ve vesničče Covas. Je to velmi romantické místo. Pláže Costa Verde jsou pouchých 25 minut autem, všude budete projíždět malebnými vesničkami a pokud máte rádi procházky tak Národní Park Peneda-Gerês je jen 1 hodinu autem. Pokud chcete ale jen odpočívat tak procházky do kolí kolem místních vinic a malých restaurací vás také určitě uspokojí.
Chatička je pronajímána manželským párem Siân a Steve, kteří bydlí ve vedlejším odděleném domu a rádi vám poskytnout užitečné informace kam se vypravit, co dělat a ochutnat. Siân a Steve mluví anglicky.
Chatka, pro 2 osoby, měla vše co potřebujete na týdenní pobyt (vybavená kuchyňka, pračka, koupelna atd.). Na jejich stránce najdete více informací: www.ownersdirect.co.uk/portugal/p4016.htm + retreatinminho.wordpress.com.
Za týden jsme zaplatili £235.
Fotky chatky jsou níže.

Náš tip: od Siân a Steve si také můžete pronajmout horská kola. Určitě to udělejte. Místní kraj je nejkrásnější právě z kola.

PROGRAM DNE
Dnes ráno jsme převážně věnovali objevování okolí vesničky Covas (tam je naše letní chatka), přilehlých vinic, zemědělských usedlostí a malých hospůdek. Celá oblast je mírně v kopcích, takže z každého vršku se vám nabízejí krásné výhledy. Všude je spousta vína, takže neváhejte a ochutnávejte. Také je tam plno jedlých kaštanů – na grilu jsou skvělé.
Odpoledne jsme se pak vypravili na první výlet do přímořské vesničky Caminha (en.wikipedia.org/wiki/Caminha). Co se tam dá dělat: památky, pláže a ochutnejte tradiční vaječné dortíky. Caminha je od Covas vzdálena okolo 30 minut jízdy autem.

MAPA (cesta autem z vesničky Covas do vesničky Caminha): http://goo.gl/maps/oz5t

Naše fotky ze severního Portugalska: galerie – klikněte zde

Náš tip: dobré hotely, chaty a chalupy v Portugalsku najdete zde

Užijte si vaši dovolenou v Portugalsku,

Jakub a Eva







Žádné komentáře: